Pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletene trgovine CILINDER.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporocil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S Spletno trgovino CILINDER.SI (v nadaljevanju »trgovina« ali »CILINDER.SI «) upravlja Matic Lovrec s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem CILINDER.SI obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno dolocata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje CILINDER.SI, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

· identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

· kontaktne podatke, ki uporabniku omogocajo hitro in ucinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

· bistvene znacilnosti blaga oziroma storitev,

· dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen v izjemnih primerih),

· pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (nacin, kraj in rok dostave),

· vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolocene, razvidno mora biti tudi prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

· nacin placila in dostave,

· casovno veljavnost ponudbe,

· rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop; poleg tega tudi o tem, ce in koliko stane kupca vracilo izdelka,

· pojasnilo postopka ob pritožbi, vkljucno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja, preko svetovnega spleta, se ponudba CILINDER.SI ažurira in spreminja pogosto ter hitro.
Cene so predstavljene kot Maloprodajne cene (MPC) in Spletne cene. MPC so ponavadi priporocene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih oblikuje ponudnik sam.

Nacini placila
Ponudnik omogoca naslednje nacine placila:

· z gotovino ob prevzemu (velja Spletna cena),

· z nakazilom na racun upravitelja CILINDER.SI, Matic Lovrec s.p.(po ponudbi / predracunu) (velja Spletna cena).

Ponudnik kupcu izda racun na trajnem mediju z razclenjenimi stroški .

Cene
Spletna cena velja za vse clane CILINDER.SI Uporabnik postane clan CILINDER.SI z registracijo na portalu CILINDER.SI. Redna cena je cena za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici in niso clani kluba CILINDER.SI. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Vse cene vsebujejo DDV, razen ce je izrecno napisano drugace.
Cene veljajo v trenutku oddaje narocila in nimajo vnaprej dolocene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru placila z zgoraj navedenimi nacini placila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in tocne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napacen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo narocila, bo ponudnik kupcu omogocil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo zagotovila v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi narocilo (kupec prejme elektronsko sporocilo o statusu Narocilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.Pogodba je shranjena na naslovu Novorogoška 15 2204 Miklavž na Dr. polju.

Postopek nakupa
Ce kupec narocila ne preklice, gre narocilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik narocilo pregleda, preveri dobavljivost narocenih artiklov in narocilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja tocnosti dobave poklice kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi narocila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu narocenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in ga odpošlje.

Pravica do odstopa od nakupa, vracilo blaga
Kupec ima pravico, da v štirinajsih dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoci, da odstopa od pogodbe. Ce je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni kolicini odposlati ponudniku v tridesetih dneh po sporocilu, razen ce je blago uniceno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova kolicina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v štirinajsih dneh po prejemu se šteje za sporocilo o odstopu od pogodbe. 

Pri vracilu blaga po preteku 8 dni od prejetja blaga mu ponudnik zaracuna administrativne stroške v višini 15% vrednosti blaga, ki ga je kupec vrnil oz. minimalno 13,00€. Po preteku 3 tednov od prejetja blaga vracilo blaga ni možno.

Ponudnik kupcu ob prejemu vrnjenega blaga kupcu izstavi dobropis v višini vrednosti blaga, zmanjšano za morebitne popuste, ki jih je kupec prejel ob nakupu ter za administrativne stroške, ce je bilo blago vrnjeno kasneje kot v 8 dneh.

Blago mora biti ob vrnitvi nepoškodovano, zapakirano v originalni embalaži. Možnost vracila ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce, knjige in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oziroma varnostni pecat ter za elektronske dele in opremo.

Garancija
Artikli imajo garancijo, ce je tako navedeno na garancijskem listu ali na racunu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi racuna. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na racunu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Ce informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava
Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj ucinkovito.V primeru neprevzema blaga, poslanega v okviru dobavnega roka, se kupcu zaračuna stroške dostave v obe smeri. 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50€ velja le za spletne nakupe fizičnih oseb.

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. 
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izkljucno za potrebe izpolnitve narocila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, racunov) in ostalo potrebno komunikacijo. 
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblašcenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, ce temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporocila bodo vsebovala naslednje sestavine:

· jasno in nedvoumno bodo oznacena kot oglasna sporocila,

· pošiljatelj bo jasno razviden,

· razlicne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo oznacene kot takšne. Prav tako bodo jasno doloceni pogoji udeležbe v njih,

· jasno bo predstavljen nacin odjave od prejemanja oglasnih sporocil,

· željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporocil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Odveza odgovornosti
Cilinder.si se po svojih najboljših moceh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, ustreznost artiklov za dolocene znamke in modele skuterjev glede na klasifikacijo, predstavljeno na strani, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo ocitne neresnice, so zavajajoca ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
Ceprav se ponudnik trudi zagotoviti natancne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolicne. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh moceh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti ucinkovit sistem obravnavanja pritožb in dolociti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, je enostaven za uporabo in zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporocil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obvešcal o poteku postopka.

V nasprotnem primeru je za spore pristojno sodišče je pristojno sodišče po stalnem naslovu bivališča potrošnika.

Podatki o podjetju

Cilinder.si
Matic Lovrec s.p.
Novorogoška ulica 15
2204 Miklavž na Dravskem polju

Davcna številka: SI43517641

Maticna številka: 3156214000

Datum vpisa v register: 22.1.2007


Registrski organ: AJPES, izpostava Maribor


Zaporedna številka vpisa: 316-07-01613-2013


Dodatne dolocbe

Pogoji poslovanja se lahko spremenijo brez obvestila.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!


Kategorije

Folow Us

  • Brezplačna poštnina!

    Pri vsakem nakupu nad 50€ je poštnina brezplačna!

  • Varen nakup!

    14-dnevna garancija zamenjave ali vračila izdelkov.