Priklop omejevalca obratov

Priklop omejevalca obratov

Omejevalec vtrljajev deluje na principu omejevanje dotoka električnega toka do svečke s pomočjo integriranih potenciometrov. Zadeva omogoča regulacijo toka v takšni meri da to vpliva na končno hitrost skuterja, prednost elektronike je v tem da deluje le kadar to hočemo, zato ima priloženo stikalo.

 

Montaža je zelo enostavna, in sicer najprej pritrdite ohišje omejevalca na mesto na skuterju (priporočamo mesto, kjer zagotovo ne bo stika z vodo), na mesto dosega speljete kabel s pritrjenim stikalom. Iz ohišja omejevalca vrtljajev sta speljani še dve žici, in sicer rdeča in črna.

Rdeča žica se veže s pomočjo priložene sponke na rdečo žico, ki je speljana od navitja proti CDI-ju. To rdečo žico (pri nekaterih modelih rdeče-bela žica) boste našli v skupku žic, ki vodijo iz navitja do napeljave skuterja.

Črno žico pa vežete na kovinski okvir skuterja. S to žico priklopimo omejevalec vrtljajev na "maso".

 

Shema:

OPOZORILO: Omejevalec ni kompatibilen z modeli ki delujejo na principu direktnega vbrizga (DITECH, PureJet,..) in 4T skuterjih.

4Komentarji

 • Avatar
  Albert
  May 8, 2018

  Pozdravljeni, Po montaži omejevalca obratov na yamaho tzr 50 mi je mehanik povedal,da je ta motor novejši letnik in da ta omejevalec ne deluje na njem???Je možno ali pa ni bilo pravilno namotirano?Hvala.

 • Avatar
  grega cerar
  Jul 2, 2018

  Po montaži omejevalca mi skuter Gilera runner ugasne ob vklopu.Ali je lahko z omejevalcem kaj narobe?

 • Avatar
  marko
  May 4, 2020

  Na gilero runner SP LETNI 2005 sem priklopil omejevalec obratov vendar ga ne morem nastaviti. Ali skuter ne gre in poka iz izpuha ali pa gre normalno kakor brez omejevalca-lp

 • Avatar
  Peter
  May 8, 2020

  Kopujem skuter honda ki nima blolade zato si bom kupil omejevalec obratov zanima me ali bi delovau na tem skuterju je 2002 letnik in 2 takti.ali se bolj splaca kupit drazjega

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code

Kategorije

Folow Us

 • Brezplačna poštnina!

  Pri vsakem nakupu nad 50€ je poštnina brezplačna!

 • Varen nakup!

  14-dnevna garancija zamenjave ali vračila izdelkov.